Lacrimi de fericire la Australian Open: Novak Djokovic a izbucnit în plâns în lojă, după ce a devenit campion pentru a zecea oară la Melbourne

img - 2023-01-29T155959.129

Lacrimi de fericire la finala Australian Open 2023. Sârbul Novak Djokovic a izbucnit în plâns după ce a câştigat a zecea oară turneul de Grand Slam, odată cu victoria spectaculoasă în faţa lui Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovici a declarat, duminică, după titlul de la Australian Open, că, având în vedere circumstanţele din ultimele săptămâni, aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa. „Nu iau nimic de-a gata. Le mulţumesc familiei şi echipei mele să tolerează uneori cea mai urâtă parte a personalităţii mele. Vă mulţumesc pentru răbdare şi dragoste. Dragă Goran, îţi mulţumesc din toată inima, acest trofeu este şi al tău. A fost unul dintre cele mai dificile turnee, nu am jucat anul trecut, m-am întors în acest an. Mulţumesc tuturor care m-au făcut să mă simt binevenit aici. Mulţumesc, Rod Laver, pentru prezenţă, pentru că am jucat cel mai bun tenis aici. Doar familia şi echipa ştiu prin ce am trecut în ultimele 4-5 săptămâni. Având în vedere circumstanţele, este cea mai mare victorie din cariera mea”, a declarat Djokovic.

În lojă, pe lângă mama sa Diana, se afla şi antrenorul Goran Ivanisevici. Tatăl său Srdjan, aflat în mijlocul unei controverse după ce s-a fotografiat alături de susţinători ruşi ai lui Vladimir Putin, nu a fost prezent.

Sârbul s-a prăbuşit în lojă, înconjurat de membrii echipei sale, dar şi alături de mama sa, Diana. După ce a coborât cu greu, Djokovic a plâns în hohote şi pe scaunul de la marginea arenei.