Laborator ultramodern pentru studentii Facultatii de Desing Industrial

Sharing is caring!

In era tehnologiei, orice domeniu de industrie are nevoie de update. De aceasta data, un laborator din cadrul Facultatii de Desing Industrial si Managementul Afacerilor a primit un update la tehnologie. Studentii vor putea studia de acum intr-un laborator ultra-modern, cu ajutorul programelor software de ultima generatie.

Laboratorul a fost modernizat cu scopul de a oferi facilitati tinerilor studenti, pentru a deveni ingineri de exceptie.

Traian Luca, director Gemini CAD Systems: “Epoca in care hainele se faceau pornind de la niste sabloane de hartie a apus de mult si misiunea noastra este reconectam imaginea glamour a hainelor si a industriilor de fashion pe care o vedem la televizor sau in magazine, cu munca inginerului care de fapt este in spatele tuturor acelor produse, tuturor acelor creatii. Instrumentele digitale, dica programele software de ultima generatie sunt cele care aduc foarte aproape munca inginereasca, de ceea ce vedeti pe podium in defilarea de moda. Scurteaza foarte mult ciclul in care un produs de fashion ajunge de la concept la lucrul care defileaza si misiunea noastra este a ii punem pe studenti cu aceste tehnologii noi pe care le gasim in acest laborator”.

Aceasta colaborare nu este singura de acest fel.

Conf. dr. ing. Mariana Ursache, decanul Facultatii de Design Industrial si Management: “Acest laborator a pus bazele unei discipline in planul de invatamant al studiilor ingineresti, proiectarea asistata de calculator si nu era posibila o asemenea dezvoltare fara colaborare cu firme de profil, fie prin sponsorizari, fie prin implicari de acest tip, in care organizarea unui laborator practice incununeaza o astfel de colaborare, dand posibilitatea studentilor sa studieze la nivelul cel mai inalt si updatat, a dezvoltarilor in industria modei in privinta proiectarii, proiectare asistata de calculator”.

Studentii vor putea folosi programe speciale de proiectie 2D si 3D, pentru realizarea produselor destinate industriei modei, dar si altor industrii.

shares