Laborator modern la Liceul de Informatica din Iasi

liceul grigore moisil

Într-o lume în care tehnologia a devenit parte din cotidian, transformând activitatea noastră de zi cu zi, credem că ea poate schimba în bine şi educaţia. De aceea, am pus la cale proiectul Cegeka Digital Youth, prin care ne dorim să întărim legătura dintre educaţie şi tehnologie, iar elevii, familiarizaţi cu mediul online, să aibă parte de experienţe de învăţare pe gustul lor.

Astfel, Școala de Valori în parteneriat cu Cegeka România a renovat și tehnologizat un laborator de informatică, incluzând modernizarea infrastructurii prin renovarea rețelei electrice, montarea de corpuri de iluminat, achiziția unei table magnetice, a unui ecran de proiecție și a 33 de calculatoare şi softuri performante.

Modernizarea și dotarea laboratorului de informatică face parte din demersul constant al Cegeka România de sprijinire a comunităților în care activează, acest proiect fiind implementat în parteneriat cu unul dintre liceele ieșene care formează viitori programatori. Investiția de peste37 000 euro a presupus achiziționarea a 33 de calculatoare de ultimă generație, împreună cu mobilierul și echipamentele necesare pentru retehnologizarea laboratorului de informatică. Laboratorul echipat cu noile computere va fi accesibil unui număr aproximativ de 1075 de elevi, care învață anualîn cadrul liceului.

Prin intermediul programului, ne-am propus dotarea laboratorului de informatică pentru a desfășura activitatea educațională în condiții optime, astfel încât tinerii să profite de noile tehnologii pentru a-şi dezvolta abilităţi care să-i ajute în viitor la învățarea de limbaje de programare într-un mediu digital.

Deschiderea oficială a laboratorului de informatică de la Iași va avea loc, joi, 8 noiembrie 2018, începând cu orele 12:00, la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași, în cadrul unui eveniment în care elevii liceului vor avea oportunitatea să discute cu experți din domeniul IT, angajați Cegeka, despre ce înseamnă meseria de programator și care sunt pașii spre un viitor scris în linii de cod. Și pentru că ne dorim ca evenimentul să fie despre alegerea unei meserii cu pasiune am ales să luăm startul în cadrul evenimentului alături Andrei Roșu, omul care a alergat șapte maratoane şi şapte ultra maratoane pe şapte continente după ce a fost muzician și ”bancher”, în acea căutarea rețetei pentru o viață trăită cu pasiune.

Tot în acest an, Cekega și Școala de Valori au desfăşurat la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil”, un atelier de 3 zile adresat unui număr de 20  de elevi ce a inclus cursuri de Java, Android Studio și metodologiile Agile Scrum precum și ateliere soft în care am discutat cu elevii despre viitorul tehnologiei: Internet of things, Digital Literacy, Workskills 2030. La finalul programului elevii și-au pus imaginația și creativitatea la lucru și a creionat 3 aplicații în care au pus în practică metodologiile învățate în cadrul atelierelor.