Laborator de organe de masini pentru studenti

TUIASI

Laborator nou pentru studenții Universității Tehnice din Iași. La Facutatea de Mecanică, cu susținerea mediului de afaceri privat, un spațiu a fost dotat cu echipamente moderne și dat astăzi în primire studenților. De acum, partea practica se va realiza într-un spațiu modern și cu echipamente de ultimă generație.

Laboratorul de organe de mașini din cadrul Facultății de Mecanică a fost inaugurat astăzi. Înainte de a primi studenții, au fost făcute o serie de demonstrații care validează eficiența unui astfel de spațiu în care aceștia pot studia.

„Acum, la Facultatea de Mecanica se inaugurează un laborator în care studenții vor studia imperfecțiunea materialului. Vor studia ce se întampla în interiorul acestor piese mecanice. Este vorba despre laboratoare prin care trec toti studenții, laboratoare care dau o serie de competențe, aptitudini, de valori și cunoștințe care sunt absolut necesare unui inginer mecanic.”, a declarat Eugen Seghedin, prorectorul UTI Iași.

Laboratorul a fost dotat în urma sprijinului mediului privat de afaceri. Investiția este privită ca pe o metoda de specializare a viitorilor absolvenți și de ce nu, angajați.

„Am încercat să îl dotăm cu utilaje de ultimă generație. Nu este singura investiție pe care noi am facut-o și în continuare ne dorim să susținem tot ce înseamnă facultățile tehnice. Să venim cu suport din mediul privat, să scolarizăm viitorii absolvenți și viitorii angajați cu tehnologia de ultimă generație.”, a transmis Dan Țețu, directorul general al companiei.

Mediul privat dorește specializarea studenților în domeniul mecanicii pentru a-i include în proiectele viitoare.