La sfarsitul lunii august incep probele cu tramvaie pe strada Padurii

strada padurii

Municipalitatea ieseana sustine ca lucrările de modernizare a liniilor de tramvai din zonă Pădurii continuă conform graficului (tronsonul Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, cu o lungime de 614 metri). Calea de rulare a tramvaiului este finalizată, iar în prezent se lucrează la carosabilul străzii. Cel târziu în cursul lunii august vor avea loc probele cu tramvaie pe liniile modernizate.

Partea de coborâre a străzii Pădurii, dintre intersecția Cinci Drumuri spre bulevardul Tudor Vladimirescu, va deveni pietonală! Cu alte cuvine, pietonii vor putea circula pe stradă, nu doar pe trotuar. Potrivit proiectului, circulația vehiculelor va fi interzisă pe aceste sectoare de drum, cu excepția tramvaielor, a autobuzelor și a riveranilor. Aceștia din urmă nu vor putea circula pe partea pietonală, ci doar pe linia de tramvai, doar până la proprietățile corespunzătoare.

Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora,precum și achiziționarea a cinci tramvaie.

În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi” sunt modernizaţi 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora vor fi amenajate șapte staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. De asemenea, proiectul include refacerea trotuarelor pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, a spaţiilor verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri, dar şi construirea de piste pentru biciclişti 🚲 pe o lungime de 914 metri, pe bulevardul Țuțora.