La Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” se va construi o sală de sport

sala de sport

Conducerea Primăriei Municipiului Iași intenționează să construiască o sală de sport modernă pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”.

În cursul săptămânii trecute a fost predat studiul de fezabilitate al investiției. Documentația a fost realizată în doar o lună de SC Protess Consulting SRL, pentru o sumă de 84.000 lei, fără TVA, respectiv 99.960 lei, cu TVA.

Comisia Tehnico – Economică de Avizare și Recepționare a Documentațiilor Aferente Proiectelor de Investiții a avizat documentația, iar investiția este estimată la valoarea de 13.724.259,46 lei.

După ce indicatorii tehnico – economici vor fi votați de Consiliul Local, vor fi alocate fonduri și va fi contractat un constructor pentru această investiție.

În prezent, lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Păcurari au fost finalizate și sunt în faza de recepție. Lucrările au fost făcute de SC Prima Construct SRL, în cadrul unui contract în valoare de 2.277.640,37 lei.

De asemenea, la începutul acestui an primarul Mihai Chirica a semnat un contract cu asocierea SC Prima Construct SRL – SC Refconsteel SRL pentru proiectarea și construirea de săli de sport la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” (2.982.909,92 lei), „Alexandru Vlahuță” (2.837.614,5 lei) și „George Coșbuc” (2.870.277,07 lei). Cele trei săli vor fi finalizate în cursul anului viitor. În prezent, cele trei săli sunt în faza de proiectare.

Planul municipalității este de a construi noi săli de sport și la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, unde au început lucrările la fundație, precum și la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.