La Ruginoasa a avut loc primul congres al profesorilor economisti

congres profesori de economie

In week end, Palatul Al. I. Cuza de la Ruginoasa a fost gazda unui eveniment deosebit, organizat de Asociație Profesorilor Economiști. Aici, la reședința de suflet a domnitorului unirii s-au desfășurat lucrările Congresului Național al Profesorilor Economiști, Ediția I. Sala de Conferințe a palatului, a reunit profesorii economiști din țară, în special din toată Moldova și din București. Au fost reprezentanți ai județelor Iași, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Vrancea și București. Indirect au fost alături de noi și alți colegi, membrii ai asociației din Dobrogea, Ardeal și Oltenia.

S-au prezentat lucruri concrete, care prin unitate pot fi rezolvabile și s-au stabilit activitățile viitoare ale asociației.

  1. Realizarea unui auxiliar, cu grup de autori, pentru care dorim să obținem autorizație de la MEN,
  2. Obținerea autorizației pentru organizarea și desfășurare cursurilor de formare profesională.
  3. Organizarea unei competiții naționale, on –line, pentru elevi, și altele.

Prezenta la eveniment, senatorul Gabriela Crețu a propus ca ediția a II-a sa se desfasoare la Palatul Parlamentului.

În cadrul lucrărilor congresului a fost organizat atelierul de lucru ”Elevii de azi – antreprenorii de mâine”, atelier la care au participat elevi de la: Colegiul Economic ”Octav Onicescu”; Botoșani, Colegiul ”Eugen Lovinescu”, Fălticeni, Suceava; Colegiul Economic ”M. Kogălniceanu” Focșani, Vrancea.

Asociația Profesorilor Economiștieste (conform statutului) o asociaţie non-guvernamentală, nonprofit, independentă, cu beneficiu public, înființată prin hotărârea civilă nr. 43/2018, pronunțată în data de 03.07.2018, de către Judecătoria Pașcani, înscrisă ca persoană juridică fără scop patrimonial  Nr. 13/A/I din data de 17 iulie 2018.

Fondatorii asociației sunt:

Prof. ec. Stănescu Carmen Diana – Președinte

Prof. Blagoci  Angelica – Vicepreședinte

Prof. Fedeleș Cătălina Dumitrina  – Secretar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.