La Panciu se poate!

Sharing is caring!

Zilele trecute va prezentam imagini ale nepasarii de la Caminul de Batrani din Marasesti, unde aproximativ 35 batrani traiesc in conditii mizere. Tot din Vrancea vine un exemplu ca se si poate.La Panciu funcţionează Centrul Rezidenţial Social „Sf Ioan” pentru persoane vârstnice fără familie, sau cu probleme de sănătate, care au nevoie permanentă de asistenţă medical. Dotat la standard europene, acest centru este in permanenta monitorizat de primarie care incearca sa le usureze traiul batranilor.

„Anul 2018 a fost un an bun dar si cu mici probleme fiinanciare la nivelul bugetului orasului Panciu dar nu ne-a impiedicat sa continuam proiectele pe care le-am inceput. In primul semestru al acestui an am pus accentul pe finantarea unor proiecte din bugetul local. Am inceput cu un proiect privind sistematizarea orizontala la centrul pentru batrani Sf. Ioan din Panciu prin crearea unei cai de acces si 5-6 locuri de parcare in incinta caminului Sf. Ioan si amenajarea unui miniparculet, a unei zone de petrecere a timpului liber”, a declarat Iulian Nica, primar Panciu, in emisiunea la Pas prin judet de la Tele M.

Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice dispune de 11 camere cu 2, 3 şi 4 paturi, este dotat cu cabinet medical, 2 săli de tratament, filtru sanitar, izolator, sala de recuperare sala de activităţi diverse, sală de primit vizite, bucătărie modernă. Centrul mai dispune de sală de mese, birouri administrative şi grupuri sanitare.

shares