La o aruncătură de băț de oraș, nu există COVID-19?

coronavirus-1024x589-1-1024x589

Municipiul Iasi a inregistrat ieri o rata de 3,32 cazuri de covid-19 la mia de locuitori.

Pe intreg judetul, rata este de 2,23 la mie, iar in ultimele 24 de ore au fost raportate peste 300 de noi cazuri de infectie cu noul coronavirus.

In ciuda numarului mare, sunt orase in care rata de infectare este de 0, iar explicatia ar fi ca nu se fac suficiente teste.

Sunt localitati in Iasi, unde inexplicabil, incidenta se mentine pe zero.

Vorbim de orasele Podul Iloaiei si Targu Frumos.  Surpriza vine in cazul orasului Hirlau, care a inregistat 0 cazuri in ultimele 24 de ore.

Prezent la Iasi, Ministrul sanatatii, Nelu Tataru, a explicat care este motivul pentru care nu a crescut incidenta in aceste localitati.

Nelu Tataru – Ministrul Sanatatii

Evaluarea si testarea se face in functie de recoltari, acestea se fac la anumite persoane in contextul definitiei de caz sau la cerere. Evaluarea acestor teste se reaseaza  pe locuinta de domiciliu.Atunci, locuinta de domiciliu ne da exact ancheta de epidemiologica si unde exista acel calcul.

Municipiul Iasi impreuna cu alte 8 localitati au adoptat scenariul rosu de functionare, dupa ce au raportat peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Odata cu intrarea in scenariul rosu, in localitatile respective au fost inchise barurile, cafenelele si restaurantele. Scolile urmeaza sa fie inchise de luni.