La multi ani, România! Ne vedem mâine la paradă!

Sharing is caring!

Evenimentele dedicate Zilei Nationale debuteaza maine-dimineata in fata Palatului Culturii, la ora 9.00 cu un concert de muzică populară „Noi suntem români”. La ora 10.00 vor începe manifestările oficiale dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României. După rostirea discursurilor va urma depunerea de coroane la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și defilarea forțelor armate.

De la ora 11.00 vor reveni pe scenă artiștii de muzică populară, urmând a fi servită masa tradițională -fasole, cârnați, vin fiert și ceai- ieșenilor prezenți la manifestări. La Primăria Municipiului Iași, de la ora 12.00, va avea loc lansarea mapei filatelice dedicate Centenarului Marii Uniri, proiect realizat de Romfilatelia.

De la ora 17.15 va avea loc retragerea cu torțe a militarilor pe traseul Muzeul Unirii – Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt – Palatul Culturii, urmând ca la ora 17.30 să fie intonat imnul național al României în fața Palatului Culturii. Ziua va fi încheiată la Palatul Roznovanu, unde, de la ora 18.00, primarul Mihai Chirica va oferi un dineu cu ocazia Zilei Naționale a României.

shares