La multi ani, Gheorghe!

Fie ca esti Gheorghe, Ghiorghiţa, Ghiţă, , George, Georgeta, Georgiana sau Geta – faci parte din cei aproape un milion de români care isi sarbatoresc azi onomastica. Sarbatoritii au primit daruri iar clopotele bisericilor ne-au chemat la marea sarbatoare.

Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din calendarul ortodox, ziua fiind marcată, potrivit tradiţiei populare, prin împodobirea caselor cu crengi verzi care simbolizează renaşterea naturii. Imaginea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este asociată cu vitejia şi credinţa în biserica creştină, până la sacrificiul suprem. Oamenii si-au facut timp chiar si intr o zi de luni, sa aprinda o lumanare si ce e mai important…

Au fost 23 de grade astazi la Iasi iar sarbatoarea de Sfantul Gheorghe nu i-a lasat indiferenti pe cei care aveau in families au printre prieteni un sarbatorit sau mai multi. Fie ca a fost vorba de o ciocolata , o carte sau un souvenir traditional, romanii s-au dovedit din nou generosi iar comerciantii bucurosi.