La întoarcerea din vacanţă, un cuplu a fost surprins să afle că fiul lor a plecat să lupte în Ucraina

62248831-e1647837647627

Părinţii proprietarului unui garaj din Scoţia au fost surprinşi să afle că fiul lor nu i-a mai aşteptat la aeroport la revenirea din vacanţă pentru că a plecat să lupte în Ucraina, relatează dpa.

Se pare că Adam Ennis, în vârstă de 35 de ani, din Biggar, la sud-vest de Edinburgh, a plecat din Scoţia pentru a se alătura celor 50 de bărbaţi din întreaga lume mobilizaţi să apere străzile Kievului, potrivit Agerpres.

Tatăl său Brian, care a fost în vacanţa în Thailanda cu soţia şi fiica timp de trei luni, a declarat pentru BBC Scotland că a fost un şoc să descopere că fiul său a plecat să lupte.

″Adam trebuia să ne ia de la aeroport. În schimb ne-a aşteptat prietenul lui. Prietenul lui nu avea de gând să spună nimic până când Adam nu a discutat cu noi. Deci nu am ştiut până când el ne-a sunat în acea seară. Era deja în Ucraina într-o tabără″⁣, a adăugat el.

Adam Ennis nu are experienţă militară, dar tatăl său a spus că ştie să mânuiască armele.

Bărbatul a declarat că este îngrijorat pentru siguranţa fiului său, dar este şi mândru de decizia lui de a merge să sprijine Ucraina.

″Ca orice părinţi, nu vrei niciodată să vezi pe cineva drag în vreun pericol şi din acest motiv am avut multe nopţi albe’’, a spus el.

″Suntem îngrijoraţi, dar a făcut-o din motive întemeiate. Nu a făcut-o pentru glorie, nu este prost. Este o persoană raţională şi când a ajuns acolo a spus că nu are regrete″⁣, a mărturisit tatăl băiatului.

Premierul Nicola Sturgeon a spus că orice scoţian care doreşte să lupte ar trebui ″să se gândească cu atenţie la ceea ce putem face pentru a sprijini Ucraina, care este de fapt util şi semnificativ″⁣.

Ea a spus anterior că nu-i va încuraja pe cei fără nicio pregătire militară sau antrenament să meargă şi să lupte.

De asemenea, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, le-a cerut britanicilor să nu meargă în Ucraina să se alăture luptei, deoarece este ″foarte periculos″⁣ şi şi-ar putea pierde viaţa.

El a apreciat că există ″modalităţi mai bune de a contribui la securitatea Ucrainei″⁣.