La Iași va fi înființat un Centru Național de Pregătire pentru copii sub 14 ani

Sharing is caring!

Federația Română de Fotbal și Consiliul Județean Iași au decis înființarea unui Centru Național de Pregătire pentru copii sub 14 ani.

Proiectul va funcționa în baza parteneriatului încheiat între FRF și CJ Iași și oferă șanse la 20 de copii din mediul rural de a face performanță într-un cadru organizat.

Consiliul Județean Iași a hotărât demararea procedurilor în vederea înființării Centrului de Excelență pentru fotbal la nivel de copii și juniori din județul Iași.

Am avut onoarea de a ne întâlni în luna noiembrie cu o delegație FRF din care a făcut parte și președintele Răzvan Burleanu. Am discutat despre proiectele de dezvoltare ale FRF şi posibilitatea de a crea noi parteneriate la Iaşi pentru promovarea fotbalului juvenil. În acest sens am stabilit înfiinţarea la Iaşi a unui Centru Național de Pregătire pentru copii sub 14 ani, care va funcţiona în cadrul unui parteneriat între Consiliul Judeţean şi FRF. Intenţia noastră este de a da şansa la 20 de copii din mediul rural să facă performanţă într-un cadru organizat”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Consiliul Județean Iași va participa cu partea de infrastructură, iar FRF va pune la dispoziţie partea de logistică, echipamente și materiale de pregătire.

“Viziunea strategică a FRF privind dezvoltarea fotbalului în mediul rural continuă prin încheierea acestui parteneriat. Mă bucur că am găsit susținere la Consiliul Județean Iași. Infrastructura este o necesitate atunci când vorbim de performanță. Avem nevoie de condiții bune de pregătire pentru copiii talentați”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

”Ca președinte al Consiliului Județean Iași susțin construirea terenurilor de sport și a centrelor de pregătire, fiind sigur că acestea din urmă se vor transforma în adevărate pepiniere pentru tinerii talentați și muncitori ai comunității noastre care au în față un viitor strălucit în lumea sportului”, a completat Maricel Popa.

shares