La Iași se realizeaza filmările pentru ,,Tinerețe, dulce bătrânețe”, cu Rodica Popescu-Bitănescu, Monica Davidescu, Aurelian Temișan și Eduard Adam

pleiada

Miercuri, 21 august 2019, de la ora 10:30, la Pleiada Boutique Hotel, va fi lansat oficial proiectul filmărilor pentru ,,Tinerețe, dulce bătrânețe”. Conferința de presă îi are ca invitați pe: Rodica Popescu-Bitănescu, Eduard Adam, Diana Ștefănescu, Ovidiu Chițovanu și Dora Morhan (General Manager Pleiada Boutique Hotel). Jurnaliștii sunt invitați la o discuție despre începerea filmărilor și despre condiția producătorului de film. De asemenea, actorii vor sta de vorbă cu presa despre noul proiect, cu platoul de filmare la Iași.

Echipa de distribuție a filmului este formată din Rodica Popescu-Bitănescu, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Eduard Adam, care lucrează de doi ani pentru a da REC acestui proiect. Scopul acestei producții este de a îndemna tinerii să aibă respect față de oamenii în vârstă, dar și de găsire a unui drum de mijloc dintre lumea tinereții și cea a bătrâneții. Tinerețe, dulce batrânețe este despre acei oameni care vin în viața noastră și lasă atât de mult, într-un timp atât de scurt! Depinde numai de noi să stăm treji și conectați în a înțelege. Platourile de filmare sunt în totalitate în Iași iar filmarile se realizează in perioada 19 – 24 august 2019.

,,V-ați gândit vreodată că gesturile simple de bunătate și curățenie sufletească pot schimba ceva în noi și în cei cu care interacționăm, creând un val care se va resimți în umanitate cu timpul?”, declară Diana Ștefănescu, scenarist și regizor Tinerețe, dulce bătrânețe.

 “Producția este o provocare pentru noi și ne bucură că putem să promovăm și Iașul prin acest proiect. Cinematografic vorbind, Iașul are atâtea de oferit, încât orice colină poate fi transformată într-un platou ofertant de filmare. Un partener de încredere este Pleiada Boutique Hotel și trebuie evidențiat acest aspect, pentru că partea financiară este una dintre cele mai dificile când pleci la drum cu un nou scenariu căruia vrei să-i dai viață pe marele ecran”, spune Ovidiu Chițovanu, unul dintre producătorii filmului.

 “Pleiada Boutique Hotel devine un trendsetter în zona promovării Iașului. Ne-am asumat că ne implicăm în proiectele ce merită atenția și în cele în care intră nume cu rezonanță. Lumea ospitalității de cinci stele trebuie să fie deschisă spre cultură, unde investiția este pe termen lung și sigură”, precizează Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

Pleiada Boutique Hotel este singurul hotel de cinci stele din regiunea Moldovei, cu o locație filmică, personalizată prin conceptul “inspired by nature” și este partener de ospitalitate în cadrul proiectului cinematografic “Tinerețe dulce bătrânețe”.

Sinopsis

Tina Filipascu, o bătrânică simpatică în vârstă de 80 de ani, este mai pregătită ca niciodată să își petreacă ultima perioadă din viață la o casă de bătrâni. Drept urmare, părăsește locuința ei alături de un singur bagaj greu, pe care îl trage peste tot după ea, dar nu înainte să își ia adio, în propriul ei mod, de la casa în care a trăit atât de mulți ani și de a lega o prietenie simpatică cu un tânăr taximetrist fascinat de personalitatea ei. “Tinerețe,  Dulce Bătrânețe” este un film de scurt metraj dedicat devoratorilor de emoțional și celor care nu doresc să rămână indiferenți la lucrurile cu adevărat importante în viață.

Distribuție

Rodica Popescu-Bitănescu – Tina

Monica Davidescu – Mama Tinei în tinerețe

Aurelian Temișan – Tatăl Tinei în tinerețe

Eduard Adam – Taximetristul Eugen

Echipa de producție

Richard Stein (Triple Helix Films) – producător executiv

Fiterman Pharma – producător executiv

Diana Ștefănescu (Anaid Motion Pictures) – scenarist, regizor și producător

Matei Sopterean – director imagine

Ovidiu Chițovanu (Front Page Communication) – producător

Ștefan Andrei (Studio Alb) – producător

Tudor Vlad Măgureanu (INX Films) – producător

Ciprian Adumitroaei – asistent producător