La Iasi a inceput Congresul National de Neurostiinte moderne

Astazi a inceput la Iasi a V-a ediţie a Congresului Naţional de Neuroştiinte Moderne din România, manifestare emblematică pentru comunitatea medicală ieşeană şi unul dintre evenimentele majore ale neurochirurgiei româneşti, atât prin aria ştiinţifică acoperită cât şi prin participare. Tema generală a ediţiei din acest an a Congresului Naţional de Neuroştiinţe Moderne din România este „Neuroştiinţele în Serviciul Pacientului”. Subiectele ce vor fi dezbătute în cadrul sesiunilor de lucrări ştiinţifice ale Congresului vor acoperi întregul domeniu al neurochirurgiei şi al neuroştiinţelor şi se vor concentra pe cele mai recente progrese din fiecare domeniu.

Congresul Naţional de Neuroştiinţe Moderne va fi unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2023 pentru medicii neurochirurgi din ţară, complementând tematica abordată în cadrul Congresului Anual al Societăţii Române de Neurochirurgie organizat în anul 2022 la Iaşi, dintr-o perspectivă strategică şi a politicilor publice necesare pentru a realiza reformele de care sistemul de sănătate din România are nevoie.

Conf. Univ. Dr. Lucian Eva – Manager Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi:

Suntem astazi la cea de-a cincea editie a Congresului de Neurostiinte Moderne. Practic este o continuare fireasca la ceea ce noi am initiat de ani buni si anume o manifestare stiintifica pe care am numit-o atunci Zilele Spitalului dar avand in vedere ca a luat un avant foarte mare si s-a transformat in evenimetn national, am decis sa facem acest congres pentru ca vorbim de un domeniu foarte actual si cuprind manifestari din punct de vedere stiintific, cultural sau orice presupune activitate umana ce e facut cu mintea si cu mana umana inseamna neurostiinte.

Congresul Naţional de Neuroştiinţe Moderneaduce în discuţie o serie de alte patologii în cadrul unor mese rotunde dedicate următoarelor teme: patologia infecţioasă, bolile cerebrovasculare, bolile neurologice rare, neuropatia periferică, neuro–oncologia, glaucom, pediatrie, diabetologie, nutriţie.

Prof. Dr. Vlad Ciurea – Medic Primar Neurochirurg:

Noi in aceasta cupola minunata universitara, istorica numita Iasi, dezbatem si speram sa avem multiple noutati asupra a ceea ce inseamna aceasta catedrala numita neurostiinte. Toti dorim sa facem acest congres sa iasa frumos, toti dorim sa facem acea ridicare a nivelului intelectual in stiintele cerebrale, bijuteria noastra care este creierul uman. Vin astazi la Iasi cu patru lucrari, prezint insa una singura pentru ca trebuie sa ma intorc la activitatea din Bucuresti si voi discuta despre neuron cu care noi doi iubim, gandim, ne certam.

Evenimentul este unul de înaltă ţinută ştiinţifică şi academică, menit sa dezvolte noi parteneriate şi colaborări care să încurajeze realizarea de proiecte de cercetare în domeniul medical.

Grigore Zapuhlîh – Directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie Rep. Moldova:

Vor fi discutate pe parcursul Congresului teme multiple. Ele se aseaza se aseaza pe diferite specialitati. Nu sunt doar teme teoretice atat in Iasi cat si la Chisinau s-au facut multiple dotari care ne-au permis sa tratam pacientul la standarde moderne.

Evenimentul de la Iasi derulat pe parcursul a 3 zile ofera participanţilor posibilitatea de a lua parte la discuţii interactive şi sesiuni de networking, interacţionând astfel cu reputaţi medici şi cercetători, asociaţii de pacienţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice de la nivel local dar şi central, societăţi medicale şi reprezentanţi ai producătorilor şi importatorilor de medicamente şi dispozitive medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *