La Holboca se construiește cu scandal

holboca

Holboca este una dintre cele mai mari comune din judetul Iasi cu peste 15.000 de locuitori. Si pentru ca este intr-o continua modernizare iar zone importante din comuna beneficiaza de toate utilitatile -apa si canalizare, gaze naturale, iluminat public sau retea de internet- multi ieseni au ales sa paraseasca orasul si sa-si ridice case in Holboca. Toate aceasta dinamica este asezata si pe multe nemultumiri ale celor care s-au mutat in comuna acum cativa ani buni.

Domnul Marcel Butnaru si-a construit casa in Holboca, pe strada Oborului, acum 7 ani iar in prezent este profund nemultumit ca peste drum de casa lui se va construi pe terenul care pana acum era gol-golut. Ca se construieste n-ar fi asa mare necazul dar omul se teme ca se va construi la mai putin de 7 m de gardu lui iar legea stipuleaza clar ca orice cale de acces trebuie sa masoare 7 m in latime.

Reprezentantii Primariei Holboca au avut astazi un punct de vedere prompt. Proprietarii care au construit in trecut o sa isi retraga, conform noilor reguli, gardurile pentru ca latimea caii de acces sa fie de 7 m iar locuintele care se vor construi in viitor vor pastra cei 7 m stipulati de lege. In plus, si domnul Marcel Butnaru, este obligat, tot prin lege, sa isi parcheze masinile in curte, si nu in fata portii.

Conform legii in vigoare, calea de acces trebuie sa masoare in latime 7 metri.