La facultate doar pentru activitati cu aplicare practica

TUIASI

Studentii de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”  vor incepe noul an universitar in sistem hibrid, urmand astfel sa participe fizic doar la laboratoare si seminare, cursurile urmand sa se desfasoare in mediul online. Nu s-a impus testarea obligatorie a studentilor pentru cazare sau participarea la ore in salile institutiei de invatamant superior.

Toate cursurile de la cele 11 facultati ale Politehnicii iesene vor fi sustinute in sistem online, in timp ce activitatile cu aplicare practica, vor fi desfasurate fata  in fata, cu prezenta fizica a studentilor si profesorilor.

prof.dr.ing. Dan Caşcaval- rector UTI: „In acest an universitar, cursurile, activitatile didactice se desfasoara in sistem hibrid, respectiv cursurile, propriu-zise sa fie in sistem on-line, iar tot ce inseamana laboratoare, seminarii si proiecte  sa fie  in sistem fizic.”

Anul acesta vor fi  mai putine locuri destinate studentilor in campusul universitar. Cei care au restante sau medii mici, nu vor beneficia de cazare. In acelasi timp, cei care prezinta certificatul de vaccinare cu schema completa vor primi o luna de cazare gratis.

conf.dr.ing. Lidia Gaiginschi, prorector UTI: „Avem o capacitate de cazare scazuta. Daca in anii trecuti aveam 8000 de locuri de cazare, anul acesta avem numai 5800 de locuri. Vor fi unii studenti, cei cu performante academice mai scazute, cei cu multe restante nu vor mia prinde locuri in camin. Cazarea se va face cu unul, doi, trei sau chiar patru studenti in camera, in functie de suprafata camerei.”

Conducerea universitatii sutine vaccinarea in randul studentilor, motiv pentru care in aceste momente se lucreaza la amplasarea unui centru de vaccinare in cadrul universitatii.