La ce oră se afișează rezultatele la BAC 2024. Unde pot fi văzute notele la Bacalaureat

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2024 vor fi afișate pe platforma oficială bacalaureat.edu.ro și la afișierele școlilor până la ora 12:00.

Ministrul Educației, Ligia Deca susține o conferință la ora 11:30 și va anunțat rezultatele de la examenul de Bacalaureat, precum și concluziile dupa sesiunea din acest an a „examenului maturității”.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile educaționale, rezultatele la Bacalaureat 2024 vor fi afișate până la ora 12:00.

Trebuie spus, însă, că anii trecuți notele s-au afișat mai devreme sau mai târziu. În 2023, rezultatele erau așteptate la ora 10:00, ca urmare a unor mesaje care au circulat în grupurile de elvi. Totuși, după o perioadă în care site-ul edu.ro a mers foarte greu, s-a dovedit că totul a fost o dezinformare. 

Rezultatele s-au afișat la ora 11:00, tot mai devreme cu o oră decât termenul anunțat de Ministerul Educației: 12:00. 

Candidații vor putea accesa notele obținute prin intermediul mai multor canale:

1. Platforma oficială bacalaureat.edu.ro: Acest site reprezintă sursa primară și cea mai sigură pentru aflarea rezultatelor. Elevii vor trebui să introducă datele personale pentru a-și vizualiza notele.

2. Listele afișate la centrele de examen: Pentru cei care preferă metoda tradițională, rezultatele vor fi disponibile și în format fizic la liceele unde s-au desfășurat examenele.

3. Site-urile inspectoratelor școlare județene: Multe inspectorate vor publica rezultatele și pe propriile pagini web, oferind o alternativă în caz că platforma națională devine suprasolicitată.

Se recomandă candidaților să fie pregătiți pentru posibile întârzieri sau dificultăți tehnice, dat fiind numărul mare de accesări simultane anticipate în momentul publicării rezultatelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *