La Boli Infectiose sunt ingrijiti doar pacienti COVID

Spitalul de Boli Infecțioase

Spitalele intra rand pe rand in sistemul adoptat pe perioada starii de urgenta. La Boli Infectioase, toti pacientii cu alte patologii decat COVID au fost externati. De azi sunt ingrijiti doar cei infectati cu SarsCOV-2 si HIV SIDA. Decizia vine pe fondul numarului mare de cazuri inregistrare in ultimele saptamani.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Iasi, cel mai mare spital care primeste pacienti cu diverse patologii infectioase va functiona in conditii speciale. Aici vor fi ingrijiti exclusiv pacientii infectati cu COIVD-19. Acest proces a inceput de cateva saptamani, astfel ca rand pe rand pavilioanele au fost golite si pregatite pentru cei pozitivi.

dr. Florin rosu- manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi: „Operationalizarea Spitalului Sf. Parascheva din Iasi in vederea ingrijirii exclusiv a pacientilor covid a fost un proces care s-a desfasurat etapizat. Pacientii au beneficiat de tratament complet in cadrul spitalului, pana la vindecare, ameliorare si externarea acestora.”

De cinci zile deja nu se mai fac deloc internari pe alte patologii. Cei care vor suferi de alte boli infectioase decat infectia cu Sars- Cov2 vor fi tratati in celelalte spitale din judet.

Marius Voicescu- purt.cuv. DSP Iasi: „Pacientii cu alte afectiuni contagioase vor fi directionati catre alte unitati medicale. Desigur, in functie de diagnostic si specialitatea unitatii respective, cu sprijinul  la nevoie a medicilor infectionisti.”

Aceasta situatie a fost creata de incidenta cazurilor care a este tot mai crescuta in toata regiunea Moldovei.