La Bacau va fi infiintat un centru de mentenanta si modernizare a rachetelor HIMARS

Dupa centrul de intretinere si reparatii a elicopterelor Black Hawk, compania americana Lockheed Martin intentioneaza sa infiinteze la Bacau un centru de modernizare si intretinere a rachetelor HIMARS.

„Sun­tem mândri de fap­tul că în România continuăm să constru­im şi să creş­tem. Pe măsură ce ne dezvoltăm în Ro­mâ­nia, creştem şi economia şi capa­ci­tăţile ţă­rii. Sperăm să în­fiinţăm şi o facilitate de men­tenanţă, repa­raţii şi modernizare pentru HIMARS ca parte a celorlalte lucrări pe care le desfă­şu­răm îm­preu­nă cu Aerostar“, a spus Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afa­ceri internaţionale la Lock­heed Martin, la Ziarul Financiar.

In Romania se va deschide si centrul de pregatire pentru avioanele F-16. „Ne aşteptăm să înfiinţăm un centru de pregătire pentru regiune aici, pentru F-16. Pentru toate naţiunile care cumpără avi­oane F-16 în regiune, dorim să-l stabilim în Româ­nia. Am lucrat la acest aspect de ceva timp. Vă puteţi imagina că obţinem avioa­nele de la partenerii noştri din Europa, transferăm active de la terţe părţi, dar aducem şi ţările îm­preună. Astfel, creăm şi o economie care să facă pregătirea nu doar valoroasă, ci şi rentabilă din punctul de vedere al costurilor“, a completat Piselli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *