Klaus Iohannis, “Un dialog deschis despre Europa”

Sharing is caring!

Presedintele Klaus Iohannis si-a lansat sambata la Iasi, cea de-a treia carte a sa “EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”. Cu acest prilej, seful statului a subliniat ca este necesar ca romanii sa fie informati despre modul de functionare a UE.

Presedintele Iohannis sustine ca volumul  este  o invitatie la dezbatere, la analiza si la cunoastere, astfel incat sa le ofere cititorilor informatiile necesare cu privire la viata de cetatean European.

“Am scris-o pentru omul de rand interest. Nu este o carte de specialitate, nu este un dictionar European este o carte care vrea sa lamureasca definitive si ultimativ toate temele legate de Bruxelles si Uniunea Europeana. Ceva tot trebuie sa mai spun, mai politic. Multa lume crede ca Uniunea Europeana este la Bruxelles, nimic mai fals. UE este la noi, la fiecare dintre noi europenii. Noi suntem UE.”, a declarat Presedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis  a subliniat faptul ca Romania nu este membra a Uniunii Europene  din greseala: “Noi romanii nu am ajuns in UE din greseala. Noi am ajuns in UE fiindca acolo am dorit sa ajungem si nu de ieri de alaltaieri. Pasoptistii au dorit sa facem parte din lumea moderna, din Europa. Si generatiile care au urmat, toti politicienii responsabili au luptat pentru modernizarea Romaniei, pentru ca Romania sa faca parte din democratiile europene consolidate. Si am ajuns, ne-am dorit si am ajuns in Europa.”

shares