Klaus Iohannis: „România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului”

România condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului, a scris duminică pe platforma X președintele Klaus Iohannis.

„România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

Și premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe platforma X: „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor sǎi”.

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Imediat, spațiul aerian a fost închis în regiune și zeci de avioane israeliene au fost ridicate de la sol. În întreaga țară au răsunat sirenele, anunțând pericolul.

Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente. Sunt, deja, civili răniți.

Citește și: Atac fără precedent al Iranului: peste 200 de drone şi rachete au vizat Israelul. Cum au răspuns liderii occidentali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *