Klaus Iohannis reactioneaza dupa discursul lui Vladimir Putin

Presedintele Klaus Iohannis a comentat pe pagina de Facebook anuntul lui Vladimir Putin ca Rusia va recunoaste cele doua republici autoproclamate Donetk si Lugansk.

„România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei. Acest act reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei. Rusia încalcă obligațiile care îi revin în calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk și amenință, prin acțiunile sale, pacea și securitatea globale. România își reafirmă susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și va acționa în coordonare cu partenerii și aliații săi pentru aplicarea măsurilor de răspuns potrivite. Comunitatea internațională trebuie să sancționeze ferm, imediat și fără echivoc această decizie lipsită de responsabilitate a Rusiei”, a scris Klaus Iohannis.

De asemenea, Ursula von der Leyen a comentat pe Twitter pozitia Rusiei.

„Recunoaşterea celor două teritorii separatiste din Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, a integrităţii teritoriale a Ucrainei şi a acordurilor de la Minsk”, a scris presedintele Comisiei Europene.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!