Klaus Iohannis, Margareta a României şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

ODQwZWEzMzc2M2UxYzdiMWZiNjdlMmI3YWM0MDU2NA==.thumb

Președintele Klaus Iohannis, custodele Coroanei, Margareta a României şi principele consort Radu vor participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc pe 19 septembrie, la ora locală 11:00, la Westminster Abbey din Londra.  

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a”, anunţă reprezentanţii Familiei Regale a României.

De asemenea, Administraţia Prezidenţială a anunțat, de asemenea, că preşedintele Klaus Iohannis va participa la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a organizate la Westminster Abbey din Londra.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat sâmbătă noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a, care a murit, joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoţia, la vârsta de 96 de ani.