Klaus Iohannis, Ludovic Orban si ambasadorul SUA vin la Iasi de Ziua Unirii

ziua unirii

Seful statului este asteptat sa ajunga in Iasi pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii principatelor romane. La Iasi vor fi prezenti si primul ministru al Romaniei, Ludovic Orban, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, dar si ministri din Guvern si sefi de partide.

Manifestarile din Piata Unirii vor incepe la ora 12. Dupa concertul de muzica populara, ceremoniile religioase si militare, depunerea de coroane si defilarea garzii de onoare, vor fi impartite si peste 5.000 de placinte celor prezenti in Piata Unirii.

Pe perioada festivitatilor, circulatia in zona va fi blocata.

Mihai Chirica: „Locul de desfasurare a evenimentului principal este Piata Unirii, dupa cum ne-am obisnuit de foarte multi ani incoace. Evenimentele vor incepe la ora 12. Domnul presedinte Iohannis, cel putin la nivelul informatiilor pe care le avem, si-a anuntat sosirea in jurul orei 13 la Iasi. Vom incepe cu un concert de muzica populara, “Noi suntem romani”, in interpretarea unor artisti cunoscuti, Nicolae Furdui Iancu, Violeta Biris, Margareta Clipa, Laura Lavric si Stefan Pintilie, Ansamblul de Dansuri “Mugurelul” al USAMV Iasi. La ora 13 sunt manifestarile oficiale, dedicate acestui moment, care sunt precedate de salutul garzii de onoare, discursurile invitatilor si speram sa avem vizita presedintelui Romaniei si a premierului Ludovic Orban, ceilalti invitati, sefi de partide, parlamentari, sefi de institutii. Am trimis invitatie la toti ambasadorii statelor europene si a principalelor state la nivel mondial„.