Klaus Iohannis la Iasi: “Guvernanţii au preferat o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă!”

Iohannis

Presedintele Romaniei nu a menajat Guvernul Dancila nici in scurta sa vizita de la Iasi. „Din păcate, la 160 de ani de la momentul pe care îl sărbătorim astăzi, în locul unirii în jurul interesului naţional şi al integrării depline în Europa, guvernanţii au preferat o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă. În locul unei viziuni coerente, care să asigure României o dezvoltare sustenabilă, actualii guvernanţi periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase. România nu merită asemenea politicieni lipsiţi de responsabilitate faţă de ţară”, a afirmat Klaus Iohannis cu ocazia declarării Municipiului Iaşi „Capitală Istorică a României”.

Seful statului s-a referit si la pozitia Iasului care a fost exclusa de pe lista investitiilor Guvernului in ultimii ani.  „Nici Iaşiul, cu moştenirea sa istorică, nu merită să ajungă un oraş al investiţiilor mereu promise şi amânate, mai ales că vorbim despre proiecte vitale, precum autostrada ori spitalul regional”, a mai spus Iohannis.

Inainte de ceremonia de la Palatul Culturii, presedintele a mers la Biserica Trei Ierarhi din Iasi unde a depus o coroana de floria la mormantul lui Alexandru Ioan Cuza. La iesire, Klaus Iohannis a fost asteptat de zeci de simpatizanti.