Klaus Iohannis la Iasi: “Autostrada este cel mai important obiectiv pentru Moldova!”

Sharing is caring!

Președintele Klaus Iohannis a părut relaxat la Iași, mai toți liberalii prezenți la reuniunea de la fosta sală Providența fiind convinși că șeful statului va câștiga fără probleme alegerile. Rareș Bogdan a fixat chiar și un target, peste 7 milioane de voturi în turul al doilea.

Când a sosit la evenimentul regional PNL de la Iași, Klaus Iohannis a fost întâmpinat de reprezentanții asociațiilor civice care militează pentru autostradă. Aceștia i-au cerut ca guvernul PNL care s-ar putea instala după moțiunea de cenzură să nu uite că are de făcut autostrada Iași-Târgu Mureș. Iohannis s-a oprit pentru a discuta cu liderii mișcărilor civice pro-autostradă, spunându-le: ”Noul guvern va primi niște mesaje clare în acest sens”.

Șeful statului și-a făcut loc cu greu prin mulțimea de liberali adunați în curte, făcând poze cu unii dintre ei. Ba chiar a primit și cadouri: coșuri cu fructe și tablouri, toate preluate rapid de cei de la SPP.

Momentul cel mai gustat de cei prezenți a fost când un bărbat îmbrăcat în costum național s-a apropiat de Iohannis și i-a dat un ciomag pe care să-l folosească dacă nu merge cu vorba bună.

În discursul rostit în sală, Klaus Iohannis a vorbit despre autostrada Moldovei, amintind și de accidentul din Ialomița soldat cu 10 morți și mai mulți răniți.

”Lipsa de infrastructură ucide la fel cum şi corupţia ucide. Această nepăsare criminală a PSD-iştilor costă vieţi, costă vieţi de român. Autostrada este cel mai important obiectiv pentru Moldova. Dacă scăpăm de PSD, această autostradă se va face. Autostrada nu este o ambiție politică sau un moft. În secolul 21 avem nevoie ca de aer de proiecte de infrastructură. Când am ajuns aici l-am întrebat pe Costel (Costel Alexe – șeful filialei județene PNL Iași – n.r.) dacă s-a făcut spitalul regional. Nici măcar nu s-a început, este o bătaie de joc”, a afirmat președintele.

Mesajul lui Iohannis la Iași: moțiunea trece

Anunțul pe care îl așteptau liberalii era legat de posibila intrare a partidului la guvernare. Iohannis a vorbit pe larg pe această temă, spunând că de săptămâna viitoare România va avea un alt guvern. Cu alte cuvinte, mesajul președintelui e că moțiunea va trece.

”Pregătiți-vă de guvernare”, a spus Iohannis, moment în care sala a izbucnit în urale.

”Îmi doresc să treacă moțiunea, iar guvernul să pice. Trebuie să reconstruim România și îmi asum să conduc această muncă”, a afirmat șeful statului.

Iohannis a dat de înțeles că va fi mai degrabă un guvern de tranziție, care va organiza șirul de alegeri ce urmează, după care abia în urma scrutinului parlamentar din 2020, poate fi instalat un guvern bazat pe o majoritate confortabilă.

Au luat cuvântul la reuniunea filialelor din Moldova Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Costel Alexe.

Liderul ieșean PNL, deputatul Costel Alexea amintit că lberalii au condus doar doi ani județul Iași (când șef la CJ a fost Adomniței), adăugând că liberalii n-au avut ocazia să arate ce pot.

Rareș Bogdan a avut cel mai radical discurs, spunând că peste cinci zile PSD va deveni istorie, după votul din Parlament la moțiune.

Bogdan s-a referit și la locația aleasă pentru acțiunea PNL, mult prea mică pentru un eveniment politic regional.

”Trebuie să aveți și aici la Iași o sală ca la Cluj”, a spus Rareș Bogdan.

Din câte se aude, Bogdan își va deschide în câteva săptămâni biroul europarlamentar de la Iași și se va implica inclusiv în campania de la locale.

La finalul evenimentului, președintele Klaus Iohannis a făcut din nou fotografii cu liberalii, iar în jurul orei 13.30 a plecat înspre aeroport.

Sursa: jurnalvirtual.ro

shares