Klaus Iohannis l-a criticat pe Marcel Ciolacu desi in luna mai trebuie sa-l numeasca premier

iohannis-ciuca

Rocada guvernamentala din luna mai nu va fi un proces atat de simplu. Liberalilor le este greu sa cedeze functia de prim ministru iar protocolul prevede schimbari la ministere desi ambele partide nu sunt dispuse sa cedeze din portofoliile ocupate de la crearea aliantei.

Klaus Iohannis s-a referit ieri la unele declaratii ale lui Marcel Ciolacu, care l-a criticat pe presedinte ca s-au pierdut ai din cauza ranchiunei.

„Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte, ca să zic așa. Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie, țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi. Și atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem, cu mai multă sau mai puțin lejeritate, peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României. Și atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a spus Klaus Iohannis înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Marcel Ciolacu a reactionat, avertizandu-l pe presedinte ca poate sa arunce tara in haos daca nu se respecta protocolul.

„Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor”, a mentionat Marcel Ciolacu, pe contul sau de Facebook.