Klaus Iohannis: „În acest an, viziunea proiectului ‘România Educată’ va fi pusă în practică prin noi legi!”

klaus-iohannis

Intr-o tara in care analfabetismul este in crestere iar ministrii in frunte cu Nicolae Ciuca sunt acuzati de plagiat, Klaus Iohannis vorbeste in discursul sau dedicat Zilei Unirii despre proiectul „Romania Educata”.

„Acum aproape 160 de ani, Alexandru Ioan Cuza, recunoscând importanța educației, crea prima lege modernă a învățământului, care introducea obligativitatea și gratuitatea educației, indiferent de clasa socială sau de gen. În acest an, viziunea proiectului „România Educată” va fi pusă în practică prin noi legi, menite să revigoreze sistemul de învățământ și să îl alinieze la cerințele prezentului și cele ale viitorului”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele Romania a facut apel la unitate de Ziua Unirii.

„Numeroasele provocări cu care ne confruntăm la nivel european riscă să slăbească atașamentul profund față de valorile democratice. Sunt vremuri extrem de dificile, care ne pun la încercare sistemul de valori sau credința în principiile europene. Vom trece cu bine acest veritabil test dacă, la fel cum ne îndeamnă Hora Unirii, vom ști „să dăm mână cu mână”, să prețuim solidaritatea și unitatea! România a dovedit mereu că este un stat puternic, mai ales atunci când clasa politică, instituțiile publice și cetățenii au acționat împreună, punând pe primul loc binele comun. Acum, poate mai mult ca oricând, este important să ne concentrăm pe lucrurile care ne apropie, călăuziți de spiritul unității naționale”, a mentionat presedintele Romaniei.