Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai mare notorietate in randul romanilor fiind urmat de Gabriela Firea si Diana Sosoaca

Conform sondajului realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în octombrie-noiembrie 2023, președintele Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai mare notorietate în rândul românilor, urmat de Gabriela Firea și Diana Şoşoacă.

Remus Ștefureac – director INSCOP Research:  ”Notorietatea liderilor politici este primul indicator relevant pentru evaluarea capacității unui lider politic de a candida în alegeri. Clasarea președintelui Klaus Iohannis pe primul loc, cu 99% dintre respondenți care declară că au auzit de președintele României nu este o surpriză. Nici plasarea pe locul al doilea a Gabrielei Firea, fostul primar general și o personalitate activă în spațiul public în ultimii douăzeci și cinci de ani nu surprinde. Pe de altă parte, faptul că 93.5% dintre respondenți declară că au auzit de Diana Șoșoacă arată capacitatea de virilizare a mesajelor ultra-radicale. O notorietatea ridicată nu înseamnă însă automat și un nivel de încredere mare. Pe de altă parte, o notorietate medie sau mică, dincolo de dezavantajul implicit, oferă și oportunitatea construirii favorabilității pe termen lung.”

Notorietate personalități publice
Klaus Iohannis este politicianul cu cea mai mare notorietate dintre numele testate, 99.2% dintre respondenți declarând că au auzit de el.  Șeful statului este urmat de Gabriela Firea cu o notorietate de 94%, Diana Șoșoacă cu 93.5%, Mircea Geoană cu 93.3% și Marcel Ciolacu cu 92.5%. 87.7% dintre cei intervievați spun că au auzit de liderul liberal Nicolae Ciucă, 84.9% de liderul AUR George Simion și 80.7% de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu beneficiază de o notorietate de 72.9%, în timp ce Ministrul Justiției Cătălin Predoiu de 55.7%. Mai puțin de jumătate dintre respondenți (41.1%) declarau că au auzit de Elena Lasconi la momentul culegerii datelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *