Klaus Iohannis: „Autoritățile române vor continua eforturile de evacuare a cetățenilor români, dar și a celor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români, care au burse ale statului român sau se află în situație vulnerabilă”

klaus-iohannis

Președintele țării a transmis, astăzi, un mesaj bun-venit românilor ajunși din Afganistan. Acesta a mulțumim autorităților implicate pentru efortul depus. Klaus Iohannis a menționat că Celula de criză interinstituțională, activată la data de 13 august de către ministrul Afacerilor Externe vor continua repatrierea românilor, dar vor ajuta și la evacuarea afganilor.

Klaus Iohannis, președintele României:  Repatrierea compatrioților noștri a avut loc în condiții extrem de dificile de securitate, într-un climat în permanentă schimbare, și este cu atât mai important de remarcat efortul autorităților române pentru derularea cu succes a misiunilor. Celula de criză interinstituțională, activată de Ministerul Afacerilor Externe și coordonată de acesta împreună cu Serviciul de Informații Externe, la care participă și Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații, a derulat acțiuni ample și dificile pe parcursul ultimei săptămâni, care au condus la evacuarea în siguranță a cetățenilor români și a cetățenilor altor state partenere. (…) Autoritățile române vor continua eforturile de evacuare a cetățenilor noștri care încă se află în Afganistan și care doresc să fie repatriați, precum și a cetățenilor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români în Afganistan, care beneficiază de burse ale statului român sau care se află în situație vulnerabilă. 

La momentul actual, peste 45 de români au fost evacuați din Afganistan.

sursă: G4Media