Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din functie a procurorului iesean Emilian Eva

Presedintele Klaus Iohannis a semnat astazi decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Emilian Eva din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, ca urmare a condamnării definitive, în prezent suspendat din funcție.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție l-a condamnat, definitiv, la sfarsitul lunii mai pe fostul procuror DNA Emilian Eva la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare în dosarul „Tablourilor”. 

DNA l-a reținut pe Emilian Eva în iunie 2015 și l-a trimis în judecată în septembrie 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și fals în declarații.

In intervalul august 2014 – ianuarie 2015, Eva ar fi pretins și primit de la medicul Tesloianu diverse bunuri și foloase necuvenite drept contraprestație pentru o soluție favorabilă adoptată in vederea clasarii unei cauze penale. Procurorul ar fi primit tablouri, evaluate la suma de 16.900 de euro (constând într-un număr de 13 picturi), sume de bani, sub forma unor pretinse împrumuturi, în cuantum de 3.900 de euro și foloase necuvenite (sub forma unui comision de 13.000 de euro perceput de inculpat cu ocazia unei tranzacții perfectate de martorul denunțător), toate în cuantum de 33.800 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *