Kitsch la sărbătorile Iașului

Voie buna, muzica si mult kitsch cu ocazia Sarbatorilor Iasului. In fiecare an, balciul este adus in cartierul Alexandru cel Bun iar sute de tineri  vin sa se distreze la carusel. Nu toti iesenii sunt impresionati de balci si spun ca sarbatoarea „Sfintei Parascheva” trebuie marcata prin rugaciune si credinta.

Sarbatorile Iasului sunt marcate an de an cu muzica, mancare traditionala, vin fiert si distractie la carusel. In centrul orasului, sute de producatori de haine de piele si blana vin din toate colturile tarii sa isi vanda marfa. O parte dintre ieseni spun ca preturile sunt destul de mari si nu ii incanta aceste targuri.

I: Am trecut acum si am cumparat cateva lucruri religioase si atat. Sunt din Iasi si le dau sanse celor din afara orasului sa vina zilele acestea aici.

R: Mergeti la carusel?

I: Nu, nu. 

I: Pai este sarbatoare religioasa…. sarbatorim Sfanta.

Pelerin: Nu pot sa spun ca sarbatoresc aici pentru ca eu plec la Vaslui. Am venit astazi pentru ca nu este aglomerat asa de tare cum a fost in alti ani. Deocamdata vizitam si dupa daca ne convin preturile mai luam ceva.

Desi au fost montate in urma cu cateva zile, caruselele din Iasi nu au fost luate cu asalt de catre ieseni.

R: O sa mergeti la targ, o sa mancati ceva, o sa mergeti la carusel?

I: Nu, la munca.

Cei mai incantati de carusele raman in continuare cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *