Kathleen Ann Kavalec este noul ambasador SUA in Romania

kavalec ann

Kavalec este membru de carieră al Înaltului Serviciu de Externe, cu rang de ministru-consilier. Din 2019, a ocupat funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina.

Anterior, ea a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat. Kavalec a fost, de asemenea, director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris.

Kathleen Kavalec a fost responsabil de supravegherea principalelor programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Kavalec a lucrat la București, Kiev și Moscova. Pe plan intern, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și a fost, de asemenea, director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

La 3 iulie 2018, președintele Trump a nominalizat-o pe Kavalec pentru a fi următorul ambasador în Albania. Nominalizarea sa a expirat la sfârșitul anului.

La 3 iunie 2022, președintele Joe Biden a nominalizat-o pe Kavalec pentru a fi ambasador în România. Audierile privind nominalizarea sa au avut loc în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului la 29 noiembrie 2022. Comisia a raportat favorabil nominalizarea la 7 decembrie 2022. Ieri, nominalizarea ei a fost confirmată de întregul Senat al Statelor Unite ale Americii.

Noul ambasador vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.