Karl Nehammer: „Cine ar beneficia de un boicot? Investitorii austrieci creează locuri de muncă și în România și Bulgaria!”

nehammer

Cancelarul Karl Nehammer a apărat veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen într-o declaratie de presa. 

„Uneori trebuie să te afirmi în Europa și nu poți merge pe drumul care a fost stabilit. Dacă Comisia nu ne ajută, atunci trebuie să ne ajutăm pe noi înșine la nivel național”, a spus cancelarul austriac.

Karl Nehammer sustine ca valul de critici asupra tarii sale nu se justifica din moment ce Austria a înregistrat pentru prima dată anul acesta 75.000 de refugiați, deși este o țară fără ieșire la mare. 

„Dacă doriți să demontați frontierele interne, frontierele externe trebuie să funcționeze”, spune Nehammer.

Este „o presupunere absurdă” că vetoul are legătură cu alegerile din Austria Inferioară. Nehammer: „Am făcut multe sugestii cu privire la modul în care putem ajuta România și Bulgaria să protejeze frontierele externe. Odată ce au fost luate primele măsuri, putem vorbi despre extinderea Schengen”.

Referitor la amenințările la adresa companiilor austriece din România și Bulgaria, cancelarul a spus: „Cine ar beneficia de un boicot? Investitorii austrieci creează locuri de muncă și în România și Bulgaria”.