Judoka Simionescu Vlăduț este singurul sportiv care va puncta pentru un club ieșean la Jocurile Olimpice de la Tokyo

simionescu vladut

Judoka Simionescu Vlăduț este singurul sportiv care va puncta pentru un club ieșean la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul în vârstă de 31 de ani este pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Costel Năftică și va concura la categoria +100 kg, concursul urmând să aibă loc vineri, 30 iulie. Simionescu este la a doua Olimpiadă din carieră, după Londra 2012, ratând ediția de la Rio 2016 din cauza unei accidentări.

Sportivul ieșean a aflat și cu cine va lupta la Jocurile Olimpice. În primul tur, judoka pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Costel Năftică îl va întâlni pe libanezul Ali Omar (26 de ani), medaliat cu bronz anul trecut la Campionatele Africane și clasat pe locul 5 la ediția din acest an a aceleiași competiții.

Dacă va trece de Omar, Simionescu se va confrunta în turul 2 cu ucraineanul Yakiv Khammo (27 de ani), cap de serie nr. 7. Khammo a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta, în luna mai, când l-a învins în drumul spre podium chiar pe sportivul ieșean.

Alți patru ieșeni în delegația României.

Dacă Vlăduț Simionescu este singurul care va puncta pentru Iași la Tokyo, în delegația României mai sunt alți trei sportivi născuți în județul Iași, care vor puncta pentru alte cluburi, dar și un antrenor.

Este vorba despre surorile Mădălina și Amalia Bereș, ambele legitimate la CS Dinamo, care vor concura în barca de 8+1 și de portarul echipei naționale olimpice Ștefan Târnovanu, transferat de la Poli Iași la FCSB.

Un alt ieșean în delegația țării noastre este antrenorul bărcii feminine de 8+1, Ciprian Atomei.