Județul Vrancea, grav afectat de ploile de luni seara

Inundatii-Vrancea-640x400

Zeci de gospodării din mai multe localităţi din judeţul Vrancea au fost inundate, luni seară, în urma ploilor abundente. Pompierii intervin pentru evacuarea apei din curţile ori casele inundate.

În judeţul Vrancea, luni seară a plouat abundent, înregistrându-se între 30 şi 40 de litri de apă pe metrul pătrat, într-un timp foarte scurt. În urma vijeliei puternice, a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Astfel, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a intervenit cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime în localitatea Câmpineanca pentru îndepărtarea unui copac lovit de trăsnet care putea să cadă peste acoperişul unei case.

În urma averselor abundente s-a solicitat sprijin pentru evacuarea apei din curtea unui agent economic şi a 3 gospodării inundate, în localitatea Slobozia Bradului. Pompierii au acţionat cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă transportabilă.

Totodată, în localitatea Obrejiţa, 40 de gospodării au fost inundate. Au fost mobilizate trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de intervenţie, o motopompă de capcacitate mărită şi două motopompe transportabile. Intervenţia s-a desfăşurat în cooperare cu pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Obrejiţa.

De asemenea, 20 de gospodării au fost inundate în localitatea Sihlea.

„Situaţia este în dinamică, iar evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, echipajele de pompieri militari fiind pregătite să intervină operativ în sprijinul cetăţenilor”, transmit reprezentanţii ISU Vrancea.