Judetul Suceava modernizeaza 5 drumuri cu bani din Programul Anghel Saligny

drum judetean

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” s-au aprobat 𝟱 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 pentru infrastructura de drumuri județene a Sucevei:

Modernizare Drumul Județean 178B, care face legătura între comunele Satu Mare și Grănicești, unde pe 3,2 km, actualmente drum pietruit, se aplică 2 straturi de asfalt și se realizează o serie de podețe. De asemenea, acest drum va face și legătura municipiului Rădăuţi cu drumul european E85.

Reabilitare Drumul Județean 208E, Dolhești – Manolea – Forăști – Oniceni, unde, pe 15,77 km, se aplică 2 straturi asfaltice. De asemenea, se reabilitează 4 poduri.

Modernizare Drumul Județean 176 Brodina – Brodina de Jos, spre Argel, un tronson de 6 km, în care se realizează îmbrăcăminte din fier beton rutier, ziduri de sprijin și 3 poduri. Rămâne o distanță de 9 km care va trebui scoasă din fondul forestier pentru a îmbunătăți legătura dintre Brodina și Moldovița.

Modernizare Drumul Județean 209M, pe tronsonul Rotopănești – Brădățel, un tronson 1,34 km. De asemenea se vor reabilita 27 de podețe acces locuințe.

Asfaltare Drumul Județean 177A, care leagă localitățile Frasin – Stulpicani – Ostra, care face legătura cu orașul Broșteni prin pasul Puzdra, unde, pe lângă asfaltare, avem lucrări de consolidare versanți pe 6 km, reabilitate a 23 de poduri și 2 poduri noi.

Pe lângă aceste cinci proiecte aprobate prin Programul “Anghel Saligny”, Consiliul Judetean a anuntat ca sunt in proces de modernizare drumurilor județene: DJ 209L Pleşa, DJ 209A Mălini – Slatina, DJ 291A Mușenița, DJ 208C Hârtop – Vulturești, DJ 178C Rădăuți – Frătăuți – Bilca, DJ 174C Panaci – Bilbor, Drumul Județean Grădinița – Coșna, care leagă comuna Coșna de Bistrița Năsăud și “Drumul Talienilor” DJ 209B Malini – Borca.