Judeţul care are un singur echipaj de poliţie rutieră. Agenţii nu au voie nici să meargă la toaletă. Sunt presaţi de şefi sa vină mai devreme la serviciu

Un singur echipaj de poliție rutieră activează la nivelul întregului județ Giurgiu, iar cei 2 oameni care îl formează sunt obligați de șefi să lucreze la 5 kilometri distanță unul de altul și nu li se permite nici măcar pauză de toaletă, spune Europol.

În tot județul Giurgiu, pe toate drumurile naționale, inclusiv la frontiera cu Bulgaria, există un singur echipaj de poliție rutieră, iar cei doi polițiști care îl formează au fost obligați de șefi să lucreze la 5 kilometri distanță unul de altul, fără a li se permite nic măcar o pauză de toaletă sau de masă, spun sindicaliștii de la Europol pe pagina lor de Facebook.

Așa arată astăzi dispozitivul de siguranță rutieră organizat la nivelul IPJ Giurgiu.

După modificarea programului de lucru, avem un singur echipaj rutier care acționează pentru supravegherea și controlul traficului rutier, atât în proximitatea frontierei cu Bulgaria, cât și pe tronsoanele de drumuri naționale și județene.

Polițiștii sunt presați de șefi să vină mai devreme cu o oră la serviciu pentru a-și înlocui colegii direct în stradă, fără să fie instruiți, fără să le fie prelucrată situația operativă din ultimele 24 de ore și ceea ce este și mai grav, fără dispoziții pentru efectuarea orelor suplimentare”, au scris cei de la Europol.

Iar ca totul să conducă la vulnerabilizarea colegilor noștri din punct de vedere al integrității fizice, unul dintre aceștia este planificat să execute serviciul cu un echipaj de poliție la o distanță de 5 km față de celălalt, în puncte fixe, fără a-și putea acorda sprijin la nevoie.

Cât despre pauza de masă, ori eventualele nevoi fiziologice nici nu mai putem vorbi pentru că din câte se pare, pentru IPJ Giurgiu polițiștii nu sunt oameni.

Toate aceste lucruri se întâmplă cu încălcarea prevederilor legale și doar pentru a mima faptul că măsura modificării programului de lucru în schimburi de 8 ore este benefică pentru siguranța cetățeanului”, mai spun sidicaliștii.

Giurgiu este același județ în care peste 100 de polițiști și-au sancționat propriul șef, pe chestorul Ionuț Bogdan Dana, pentru încălcarea prevederilor din Codul muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *