Judecatoria Vaslui a admis cererea de eliberare conditionata a lui Gheorghe Nichita dar decizia poate fi contestata

Gheorghe Nichita, fostul primarul al Iasului este la un pas de eliberarea din inchisoare dupa ce, Judecatoria Vaslui a admis cererea acestuia. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in urmatoarele 3 zile.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul condamnat NICHITA GHEORGHE şi propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui, ca fiind întemeiate. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului NICHITA GHEORGHE – deţinut în Penitenciarul Vaslui, din executarea pedepsei de 6 ani şi 8 luni închisoare ani dispusă prin sentinţa penală nr. 82/2023 a Tribunalului Vaslui, în baza căreia a fost emis mandatul de executare al pedepsei închisorii nr. 129/2023. În baza art. 100 alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, respectiv 24.05.2027, constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, se mentioneaza in decizia magistratilor.

Daca va fi eliberat, Gheorghe Nichita nu trebuie sa incalce masurile de supraveghere.

„Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 104 Cod penal potrivit cărora, dacă după acordarea liberării cel condamnat nu respectă cu rea-credinţă măsurile de supraveghere sau obligaţiile impuse, a săvârşit o nouă infracţiune, care a fost descoperită în termenul de supraveghere şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă liberarea şi dispune executarea restului de pedeapsă. Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 100 alin. 5 şi art. 104 alin. 2 Cod penal referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Constată că petentul condamnat a fost asistat de către apărători aleşi. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se precizeaza in solutia judecatorilor vasluieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *