Jucatorii de la Poli Iasi au donat sange

sange

In aceasta dimineata, o parte dintre fotbalistii clubului Politehnica Iasi au fost la Centrul de Transfuzii sa doneze sange celor care au mare nevoie. Acestia au vrut sa dea un exemplu tinand cont de criza acuta de sange din toata tara, in contextul pandemiei de Covid-19. 

Alexandru Stan, unul dintre veteranii Politehnicii Iasi stie ce inseamna ca o persoana draga sa aiba nevoie de sange.

Alexandru Stan, jucător Politehnica Iași: „Mă bucur că particip la această campanie donează sânge fii erou și aș face un apel pentru toți sportivii să urmeze exemplul nostru al Politehnicii Iași. Eu am trecut prin probleme de genul asta cu mama mea când s-a operat și familia a trebuit să meargă să doneze. Mi-aș dori să vină nu doar oameni din Iași, toți oamenii care pot dona sânge, pentru că, cum am spus oamenii au nevoie de ajutor”.

Pentru tanarul portar Teo Axinte a fost prima experienta de acest gen.

Teo Axinte – portar Politehnica Iasi:Ne bucurăm că am reușit să donăm sânge. A fost o experință interesantă, e prima dată când fac asta eu personal și mă bucur că de data asta am reușit, am mai avut o încercare, dar nu a fost posibil și mă bucur că de data asta s-a putut”.

Necesarul de sânge este foarte mare la nivelul Iașului. Tot mai des în ultima perioadă, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine apelează la centrele din judetele limitrofe pentru a putea acoperi solicitările venite din partea spitalelor.