Jucători din Liga a II-a, obligați de cămătari să piardă meciuri

stadion-municipal-braila-aerial-photo

Jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligaţi de cămătari să joace sub capacitatea lor, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 și pentru obţinerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive, informează Poliția Română, într-un comunicat.

Vizați în dosar ar fi fotbaliștii echipei „Dacia Unirea” din Brăila. Oamenii legii efectuează în prezent şase percheziţii şi 10 persoane urmează să fie duse la audieri într-un dosar de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită. 

„În judeţele Brăila, Mureş şi Buzău, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează şase percheziţii domiciliare şi pun în executare zece mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită”, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că jucătorii au fost determinaţi să aibă această conduită, prin constrângeri şi ameninţări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă.