Jucării contrafăcute și substanțe chimice, reținute de inspectorii vamali Constanța Sud

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în București.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aprovimativ 6.000 mașinuțe metalice cu însemnele mărcilor ‘’VOLKSWAGEN’’, ‘’BMW’’ și ‘’MERCEDES’’, succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 445.000 RON.

In urmă cu o săptămână, în data de 27.02.2023, ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din Singapore, pentru o societate comercială cu sediul în Arad, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 24 tone de insecticid și fungicid. Având în vedere faptul că pentru insecticide și fungicide sunt necesare avize și autorizații speciale, pe ambalajele produselor, peste etichetele originale erau aplicate alte etichete în care se menționa faptul că produsele sunt diferite tipuri de fertilizatori care au un regim diferit la import, mai putin restricționat.

Valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață la prețul de vânzare cu amănuntul, este de aproximativ 252.000 RON. În ambele cazuri, autoritatea vamală a dispus reținerea bunurilor.