Joe Biden propune solutia cu doua state dupa incheierea conflictului din Orientul Mijlociu

Președintele Joe Biden a subliniat miercuri că Statele Unite consideră că acest conflict dintre Israel și Hamas trebuie să se încheie cu o viziune a unei „soluții cu două state”.

„Nu se poate reveni la status quo-ul de la 6 octombrie, ceea ce înseamnă că Hamas nu mai poate teroriza Israelul și nu mai poate folosi palestinienii ca scuturi umane”, a declarat Biden. „Înseamnă, de asemenea, că, atunci când această criză se va încheia, trebuie să existe o viziune a ceea ce urmează și, în opinia noastră, trebuie să fie o soluție cu două state”.

Realizarea acestui lucru, a spus Biden, înseamnă „un efort concentrat pentru toate părțile – israelieni, palestinieni, parteneri regionali, lideri globali – pentru a ne pune pe calea păcii”.

Biden a vorbit în Grădina de Trandafiri de la Casa Albă, alături de premierul australian Anthony Albanese, la o conferință de presă după întâlnirea lor bilaterală de miercuri după-amiază și înainte de un dineu de stat.

Președintele a implorat Israelul să respecte regulile războiului și să „facă tot ce îi stă în putință” pentru a proteja civilii de răni.

Hamas, a spus Biden, nu reprezintă marea majoritate a poporului palestinian. Gruparea militantă folosește civilii palestinieni ca „scuturi umane”, a adăugat el.

„Acest lucru pune, de asemenea, o povară suplimentară asupra Israelului în timp ce se ocupă de Hamas, dar acest lucru nu diminuează necesitatea de a opera și de a se alinia la legile războiului”, a spus Biden.

Biden a subliniat, de asemenea, necesitatea ca Israelul să se integreze mai mult în Orientul Mijlociu odată ce conflictul va fi rezolvat. El a spus că există „o speranță reală în regiune pentru un viitor mai bun” în rândul liderilor din Orientul Mijlociu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *