Joe Biden a semnat legea privind autorizarea apărării naționale prin care aloca 816 miliarde de dolari Departamentului de Aparare

biden

Președintele Joe Biden a semnat Legea privind autorizarea apărării naționale pentru anul fiscal 2023, care aloca 816,7 miliarde de dolari Departamentului de Apărare.

Un bărbat stă la un birou.

Actul înseamnă o creștere a salariului cu 4,6% pentru membrii militari și civili ai departamentului și include cu 45 de miliarde de dolari mai mult decât era solicitat inițial pentru a contracara efectele inflației și pentru a accelera implementarea Strategiei Nationale de Aparare. 

Actul autorizează, de asemenea, 30,3 miliarde de dolari pentru programe de securitate națională în cadrul Departamentului de Energie și Comitetului pentru Siguranța Instalațiilor Nucleare pentru Apărare și 378 de milioane de dolari pentru alte activități legate de apărare. 

Deși inflația a scăzut, legea autorizează 12,6 miliarde de dolari pentru impactul inflației asupra achizițiilor. De asemenea, finanțează cu 3,8 miliarde de dolari în plus pentru a răspunde inflației în construcțiile militare. Este o dovadă a dimensiunii agenției că legea autorizează 2,5 miliarde de dolari pentru impactul inflației asupra achizițiilor de combustibil DOD. 

Unul dintre elementele cele mai controversate din act este solicitarea secretarului apărării să revoce mandatul conform căruia membrii forțelor armate să fie vaccinați împotriva Covid. „Departamentul va respecta pe deplin legea”, au spus oficialii DOD. „DOD rămâne dedicat sănătății și siguranței forței și să ne asigurăm că suntem pregătiți să ne îndeplinim misiunea în orice moment”. 

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin III a dispus mandatul pe 24 august 2021. Vaccinările împotriva COVID-19 au avut succes. Aproximativ 98% dintre membrii serviciului activ și 96% din forța totală au fost vaccinați. Din aprilie, doar doi membri ai serviciului au murit din cauza COVID-19.

Austin a susținut că mandatul este necesar pentru a proteja pregătirea militară și a fost clar în sprijinul său pentru menținerea acestuia. Cu toate acestea, Congresul a vorbit și departamentul va respecta pe deplin NDAA, au spus oficialii.  

În ceea ce privește personalul, legea autorizează finanțare suplimentară pentru a aborda efectele inflației asupra compensațiilor. De asemenea, pune în aplicare un limbaj care să permită mai multor membri ai serviciului să se califice pentru alocația pentru nevoi de bază prin creșterea pragului de eligibilitate și a mărimii alocației de la 130% din pragul federal de sărăcie la 150%. Actul autorizează secretarul apărării să majoreze acest beneficiu la 200% din pragul sărăciei, atunci când este cazul.

Un avion se apropie de o altă aeronavă pentru a alimenta.

Legea mărește bonusurile și plățile speciale pentru membrii de serviciu în domeniile de carieră calificate. Actul urmărește, de asemenea, să ofere recrutorilor un instrument pentru a revigora și extinde autoritatea temporară pentru stimulente de recrutare specifice.

Oficialii DOD au spus că aproximativ o treime dintre soți trebuie să obțină noi licențe profesionale de fiecare dată când se mută într-un nou stat. Actul extinde domeniul de aplicare al rambursării financiare aferente reautorizării soțului și costurilor de afaceri care decurg din schimbarea permanentă a postului.  

Legea prevede, de asemenea, un program pilot pentru rambursarea familiilor de militari pentru anumite costuri de îngrijire a copiilor legate de schimbarea permanentă a postului.  

Există mai multe modificări în legea privind locuința. Actul extinde autoritatea de a ajusta alocația de bază pentru locuințe în zonele cu costuri ridicate. Acesta încurajează DOD să coordoneze eforturile pentru a aborda penuria de locuințe. Prin act, secretarul adjunct al apărării pentru energie, instalații și mediu îl face și directorul șef de locuințe al departamentului.

Nu au existat surprize cu privire la puterea finală a serviciului activ, cu armata stabilită la 452.000; Marina la 354.000; Forțele Aeriene la 325.344; Corpul Marinei stabilit la 177.000 și Forța Spațială la 8.600.

NDAA autorizează 32,6 miliarde de dolari pentru construcția de nave navale, o creștere de 4,7 miliarde de dolari. Aceasta va finanța 11 nave de forță de luptă, inclusiv trei distrugătoare de clasă Arleigh Burke; două submarine din clasa Virginia; două transporturi rapide expediționare; o fregata din clasa Constellation; o navă amfibie din clasa San Antonio; un ulei de clasă John Lewis și o navă de remorcare, salvare și salvare din clasa Navajo.

Actul cere, de asemenea, Marinei să construiască un al treilea distrugător de clasă Arleigh Burke și alocă 2,2 miliarde de dolari pentru efort. 

Actul finanțează opt avioane F-18E/F, 16 avioane F-35C, 15 avioane F-35B și 12 elicoptere CH-53K. Legislația mai autorizează încă două avioane V-22 Osprey, șapte avioane E-2D Hawkeye și cinci avioane cisternă KC-130J. Actul finanțează mai multe platforme aeriene fără pilot, inclusiv sistemele Triton și Stingray. 

Comunicatul Senatului a subliniat, de asemenea, că SUA trebuie să continue să asiste Ucraina în lupta sa împotriva atacului nedrept și neprovocat al Rusiei.

În acest scop, actul solicită o evaluare a poziției forțelor americane și a resurselor necesare pentru implementarea Strategiei Naționale de Apărare în Europa și pentru a susține angajamentele SUA față de NATO. 

Actul urmărește să ofere ajutor pe termen lung Ucrainei, în special prin renunțarea la restricțiile legate de contractele de muniție pentru sprijinirea Ucrainei sau pentru creșterea stocurilor de muniții critice ale DOD. De asemenea, oferă o autoritate de achiziții pe mai mulți ani pentru anumite muniții.