Joe Biden a anuntat ca SUA poate sprijini simultan doua razboaie

Statele Unite pot oferi simultan sprijin Israelului și Ucrainei, menținând în același timp propria „apărare internațională”, a declarat duminică președintele american Joe Biden într-un interviu televizat.

Vorbind la televiziunea națională CBS, președintele a numit că este de datoria Statelor Unite să ofere Israelului și Ucrainei ajutor, ceea ce, în opinia sa, are capacitatea de a face.

„Suntem Statele Unite, cea mai puternică națiune din istorie”, a spus el.

Tot la CBS, Jake Sullivan, consilierul președintelui pentru securitate națională, a spus ca Joe Biden face apel la Congres pentru resurse bugetare suplimentare care sa permita sprijinul continuu pentru Ucraina si Israel in conflictele armate.

Vorbind despre războiul din Ucraina, oficialul biroului prezidențial a recunoscut că forțele ruse se află în ofensivă, motiv pentru care a numit aprovizionarea rapidă cu provizii pentru partea ucraineană deosebit de importantă.

În ceea ce privește criza israeliană, consilierul pentru securitate națională nu a exclus posibilitatea ca Iranul să fie direct implicat într-o formă oarecare în situația de război. Prin urmare, Statele Unite trebuie să se pregătească și pentru orice eveniment neprevăzut, a spus el.

El a numit grupul militant Hezbollah libanez „forța armată proxy a Iranului” cu resurse militare semnificative, adăugând la amenințarea escaladării. Sullivan a spus că Statele Unite au canale de comunicare cu Iranul și a avertizat, de asemenea, Teheranul cu privire la consecințele implicării directe în criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *