Jocul cinic al ministrului Energiei, Virgil Popescu

virgil popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu continua sfidarea la adresa romanilor, manipuland cu nesimtire opinia publica. Desi opozitia depune motiune dupa motiune impotriva lui, Virgil Popescu rezista in functie, indiferent de Guvern. Ale cui jocuri le face ministrul Energiei?

Astazi, premierul Nicolae-Ionel Ciucă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la ceremonia de începere a producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas. Virgil Popescu a vorbit cu nonsalanta despre o mare victorie, compensarea litrului de combustibil cu 50 bani.

Fara nicio jena, acesta a spus ca Romania, va avea cel mai scazut pret la combustibil din Europa, dupa Ungaria, unde Guvernul a plafonat preturile. Popescu nu stie nici macar cat costa exact pretul motorinei in tara.

„Toate ministerele am lucrat împreună, s-a elaborat textul ordonanţei de urgenţă, este vorba de acei 50 de bani pe litru, care vor fi afișați pe totem. În urma acestei scăderi, practic, România va avea un preț, dacă nu mă înşel, al motorinei de un euro și 70 şi un pic de eurocenți, benzina 1 și 60 şi un pic – va fi, practic, după Ungaria, care are deja un preț plafonat și are deja, cred că, cel mai mic preț din Europa. 25 de bani din aceşti 50 de bani vor fi susținuți de la bugetul de stat, prin Ministerul de Finanțe, iar 25 de bani vor fi susținuți, ca o cheltuială deductibilă, de către operatori. Și sunt convins că marii operatori, marii deținători de rețele de stație de distribuție, care sunt și producători, au și rețele de staţii de distribuţie, vor aplica această ordonanță. Aplică, cred că 80 sau  90%, cu certitudine, după părerea mea, restul, dacă vorbim de operatorii independenți,  în zonele mici, în zonele rurale, cred că şi ei vor aplica acest lucru”, a spus Virgil Popescu.

Mai jos va prezentam o lista cu tarile unde litrul de motorina este mai ieftin decat in Romania chiar si cu compensarea de 50 bani pe litru: Andorra, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Macedonia de Nord, Malta, Moldova, Polonia, Rusia, San Marino, Serbia, Turcia, Ucraina.