Joburi pentru tinerii absolventi din Iasi

IMG-20221007-WA0046

Sute de absolventi au fost prezenti la Bursa locurilor de munca organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a urmari ofertele cu care incearca sa-i atraga angajatorii.

Acestia cauta persoane tinere, absolventi de studii liceale sau universitare care sunt dornice sa devina independente financiar. Ofertele de munca au fost variate si au provenit din mai multe domenii de activitate.

Tinerii care termina anul acesta studiile sunt interesati sa isi gaseasca un job. Teodor este elev la Colegiul Agricol de Industrie Alimentara „Vasile Adamachi” si anul acesta termina scoala. El si-ar dori un job in HoReCa.

Teodor Nedu, elev: „Inca sunt elev. Termin anul acesta clasa a XII-a, la Liceul Agricol. Astazi am optat pentru un job de ospatar – bucatar. Astept sa ma sune. Am vazut foarte multe firme de piese auto, tehnicieni, electricitate„.

Anul acesta, la Bursa Locurilor de Munca, eveniment organizat de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi,  au participat companii iesene care doresc sa angajeze tineri pe care sa ii formeze in mai multe domenii de activitate.

Adriana Sirghie – Purt. Cuv. AJOFM Iasi: „Si-au anuntat participarea 80 de agenti economici in cele doua locatii la foaierul Casei de Cultura a Studentilor si in municipiul Pascani. Cele mai multe locuri de munca au fost oferite pe domeniul constructiilor peste 450 de oferte. De asemenea, in industrie se inregistreaza un numar de 300 de locuri de munca. Pe sectorul serviciilor avem 200 de oferte„.

Pentru a veni in sprijinul agentilor economici, statul subventioneaza companiile care angajeaza tineri absolventi.

Mai exact, angajatorii primesc suma de 2.250 de lei timp de un an de zile pentru salariul celor angajati.