Japonia închide granițele pentru străini din cauza variantei Omicron

Daily life in Tokyo, Japan amid coronavirus crisis - 02 Jul 2020

Miniștrii sănătății din G7, grupul celor mai dezvoltate șapte economii ale lumii, vor avea luni o întâlnire de urgență privind noua variantă Omicron, care se răspândește în întreaga lume și forțează închiderea frontierelor.

Luni, premierul japonez, Fumio Kishida, a anunțat că interzice intrarea în țară a tuturor strănilor, începând de marți, pentru a evita riscul răspândirii noii tulpini pe teritoriul japonez.

„Vom interzice toate intrările (noi) ale cetăţenilor străini din întreaga lume începând cu 30 noiembrie”, a declarat presei premierul Fumio Kishida.

Decizia Japoniei, care raportează în mod constant un număr scăzut de cazuri de COVID-19, vine la o zi după ce a înăsprit restricțiile de călătorie pentru Africa de Sud și alte opt țări și la doar câteva săptămâni după ce a relaxat restricțiile pentru unii călători din străinătate.

Kishida a spus că Japonia, unde mai mult de 76% din populație este complet vaccinată, va continua cu planurile de a administra doza a treia de luna viitoare, începând cu persoanele în vârstă și lucrătorii din domeniul sănătății.