Jandarmii păzesc intrarea la Mitropolie

7217b940-3f7a-40a3-986f-d15af984aa73

Jandarmii intampina pelerinii in poarta Mitropoliei si ii legitimeaza. In cazul in care nu prezinta un document care sa ateste faptul ca au domiciliul sau rezidenta in municipiul Iasi, acestia nu intra in curtea Mitropoliei.

Decizia ca pelerinajul de la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva sa fie organizat doar pentru persoanele cu domiciliul in municipiul Iasi starneste controverse. Pelerinii care au reusit astazi sa ajunga in Iasi la Catedrala Mitropolitana s-au trezit ca nu mai au acces. Asta, dupa decizia luata in urma cu doua zile de autoritatile centrale si locale.

Sunt din Adjud, am venit pentru o operatie. Am zis sa trec si eu pe la Cuvioasa, dar din pacat nu dau voie. Tare as fi vrut sa ajung si eu. Nici macar nu este aglomerat. Ii multumesc, si as fi rugat o sa ma ajute la operatie. Am mai avut doua interventii chirurgicale si m-a ajutat sa trec cu bine. De obicei, cand vin ii multumesc pentru tot ce a afacut pentru mine. Am venit sa o rog sa ma ajute la urmatoarea interventie chirugicala.”, a spus un pelerin.

Jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobila Bacau au ajuns de noaptea trecuta la Iasi si s-au pozitionat in jurul Catedralei Mitropolitane.

Alexandru Mormenchi, purtator de cuvant Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau

Misiunea noastra a inceput odata cu sosirea primilor pelerini.  Ca si in ceilalti ani ne-am pregatit temele pentru a trece cu  bine peste aceasta provocare. Anul acesta este diferit, dar experienta este de partea noastra. U ajutorul cetatenilor care au inteles masurile care s-au vehiculat in spatial public si s-au conformat. Nu am avut probleme. In continuare ramanem la misiune pentru a trece cu bine.

Jandarmii vor pazi si legitima pelerinii cat va fi nevoie, adica pana la noi ordine.